Skoda представить концепт недорогого позашляховика

Volkswagen Group роками шукала варіант відповіді на бюджетні автомобілі бренду Renault Dacia.

Чеською дочірньою компанією Skoda було доручено розробити недорогу платформу в Індії, де існує величезний ринок дешевих транспортних засобів. Як з’ясувалося, ми побачимо перший відчутний результат стратегії VW Group «Індія 2.0» на початку наступного року на Делійській автомобільній виставці 2020 року в Індії.

На автошоу 7-12 лютого Skoda представить концепт позашляховика, який представить першу серійну модель, створену на новій субкомпактній платформі MQB-A0-IN. Виробнича версія надійде в продаж в Індії до кінця 2020 року, а на початку 2021 року до неї приєднається седан, заснований на тій же платформі, заявив генеральний директор Skoda Бернхард Майєр на заході в Празі в минулому місяці. Обидві бюджетні моделі будуть побудовані в Індії.

Дві моделі Skoda також будуть пропонуватися під брендом VW в Індії. Проте, транспортні засоби, засновані на архітектурі початкового рівня, як очікується, не будуть адаптовані для продажу в Європі – хоча, якщо історія вчить нас чогось, плани можуть змінитися.

«Ми сказали, що якщо ми хочемо бути конкурентоспроможними, ми повинні точно відповідати вимогам наших клієнтів в Індії. Вони відрізняються від того, що ми бачимо в іншому світі», – сказав Майер Autonews Europe.

Skoda витрачає 1 мільярд євро на проект по локалізації платформи, заснованої на архітектурі VQ Group MQB A0. За словами Майера, Skoda вже змогла отримати 90 відсотків запасних частин на місці. Інвестиції також включають в себе створення науково-дослідного центру під Делі.


Не пропустіть