Колишній дизайнер BMW, Rolls-Royce і Skoda повернувся в Volkswagen

Йозеф Кабан продовжить свій кар’єрний шлях у німецькому автоконцерні Volkswagen. Рішення залишити минуле місце роботи – компанію Rolls-Royce – він прийняв ще на початку жовтня.

У стрічках новин з’явилася інформація про те, що Йозеф Кабан став головним дизайнером німецької марки Volkswagen. На нову посаду він заступить 1 липня наступного року. На цій посаді він замінить Клауса Бішофа, який тепер будете нести відповідальність за загальний дизайн Volkswagen Group. До Бішофа цю роботу виконував Міхаель Мауер, який після всіх кадрових перестановок буде відповідати за дизайн автомобілів з Porsche. Головний дизайнер Jaguar хоче більше спортивних моделей

Поле діяльності Йозефа Кабана на новій посаді – дизайн легкових авто всіх марок, підконтрольних концерну.

Нагадаємо, з квітня по жовтень поточного року Йозеф Кабан займав пост головного дизайнера Rolls-Royce. Однак, пропрацювавши всього півроку, він вирішив покинути цю британську компанію. До Rolls-Royce 46-річний словак встиг співпрацювати з BMW, Audi і Skoda. Так, в Audi Йозеф Кабан відповідав за дизайн концепт-карів і серійних авто, а у чехів працював над зовнішнім виглядом оновлених Citigo і Rapid. Також він доклав руку до дизайну Yeti нового покоління, офіційний дебют якого поки що не відбувся.


Не пропустіть