Стало відомо, хто може отримати пільги на розмитнення авто

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, №2497 і №2499, в яких запропоновано звільнити певних осіб з інвалідністю від сплати митних платежів при імпорті легкових автомобілів.

Звільнити від сплати мита, акцизу і ПДВ, а також від внесення збору за першу реєстрацію, до 31 грудня 2030 року, пропонують легкові автомобілі, які будуть розмитнювати для власного користування люди з інвалідністю. Однак не всі, а тільки ті, які знаходяться в черзі на забезпечення автомобілем в органах соцзахисту.

Машина повинна відповідати кодом УКТ ЗЕД 8703 (легкова) і мати повну масу не більше 3,5 т. Максимальний об’єм двигуна до 2500 см3, «прохідний» екологічний стандарт – «Євро-4». Кожна особа, яка має право на забезпечення автомобілем, буде мати можливість скористатися пільгою всього один раз.

І це ще не всі умови: в «техпаспорті» легковика, розмитненого за пільгою «на інваліда», під час реєстрації будуть зроблені такі записи: «Заборонено відчуження без дозволу органу соцзахисту», і відмітка про заборону передачі права керування цим автомобілем. Відповідно, реалізувати «схему» по «пригону на інваліда», якій деякий час користувалися окремі спритні «гонщики», в такому випадку не вдасться.

Законопроекти зараз мають статус зареєстрованих у Верховній Раді і переданий на розгляд в профільні комітети. Щоб стати законами, вони повинні бути підтримані народними депутатами на голосуванні, підписані Президентом і опубліковані в офіційному виданні. Нагадаємо, що в разі вступу в силу, ці пільги будуть діяти до 31.12.2030 року.

Джерело avtomir.ua

Не пропустіть