Україну може накрити нова хвиля «євроблях»

В ЄС незабаром знову посилять економи для авто.

Автовиробники, які продають автомобілі в ЄС, можуть зіткнутися з більш жорсткими нормами викидів CO2 після того, як Європейська комісія дала зрозуміти, що перегляне показники, уже встановлені на 2020-2030 роки.

До червня 2021 року комісія запропонує переглянути законодавство про стандарти викидів вуглекислого газу для легкових автомобілів і мікроавтобусів, «щоб забезпечити з 2025 року чіткий шлях до мобільності з нульовим рівнем викидів», йдеться в документі під назвою «Європейська зелена угода».

Нагадаємо, що в квітні Європейський Союз прийняв закон, згідно з яким автовиробники, які продають автомобілі в Європі, повинні скоротити середні викиди СО2 своїх автомобілів на 37,5%.

Згідно з останніми даними Європейського агентства з охорони навколишнього середовища, на автомобільний транспорт припадає п’ята частина усіх викидів парникових газів в ЄС.

Таким чином, якщо в ЄС посиляться норми до викидів, то це суттєво позначиться на авторинку – європейці почнуть активно позбуватися від застарілих машин. Як результат, ці «брудні» авто можуть знову опинитися в Україні.


Не пропустіть