Українці повертаються додому на Новорічні свята: кордони заблоковані

Держкордони на в’їзд в Україну на закарпатських КПП заблоковані. Автомобілі стоять в чергах майже добу.

Про це повідомляє prozak.info.

Наразі у кілька кілометрів черги утворилися не лише на найбільших КПП. Черги мікроавтобусів із заробітчанами з Чехії на словацько-українському кордоні на КПП “Вишнє Нємєцке – Ужгород” сягнули до села Крчава. Тут в черзі люди стояли по 12 годин і деякі вирішили зробити коло і поїхати на КПП “Убля – Малий Березний”, але там утворилася ще більше черга. У соцмережах повідомляється, що тут люди стоять в черзі вже 14 годин.

Не краща ситуація на угорсько-українському кордоні. Через ці КПП головним чином їдуть мікроавтобуси із заробітчанами з Італії. Фактично заблоковані КПП “Тиса”, “Вилок” та “Лужанка”. Дехто  у соцмережах повідомляє, що спробував зробити через Румунію, але застряг у Дякові.

Багато автомобілістів вирішили проїхати кордони на КПП, які працюють з 8 ранку до 8 вечора і просто з ночі займають чергу, щоб дочекатися відкриття пунктів. Зокрема, така картина наразі спостерігається на КПП “Боробаш – Косино”.

У соцмережах також повідомляється, що часто в чергах стаються інциденти, коли у людей вривається терпець і вони намагаються проїхати без черги.

Прикордонники повідомляють, що намагаються працювати дуже оперативно, але потік автомобілів дуже великий. За їх повідомленням, ажіотаж на в’їзд в Україну закінчиться після католицького Різдва і перед самим Новим роком. А от після Різдва східного обряду подібна ситуація з чергами вже буде на виїзд з України.


Не пропустіть