Названі найпопулярніші автомобілі року в Україні

За інформацією AUTO-Consulting, з початку року в Україні було продано 80 тис. нових легкових автомобілів. 18 моделей авто розійшлися тиражем понад 1 тис. од., і склали більше половини всіх проданих нових авто в нашій країні.

Серед 18 моделей бестселерів найбільше представників сегменту SUV – 13 моделей. Лідером став представник кросоверів C-класу – Kia Sportage – його продажу за 11 місяців 2019 року склали майже 5,5 тис. одиниць з приростом продажів більш ніж в 2 рази.

Також в п’ятірці лідерів ще два представника класу C SUV – Renault Duster і Toyota RAV4. У кожного з них зафіксовано зростання продажів більш ніж на 50%.

Найпопулярніші легкові моделі (а їх всього 5 з продажами більше 1 тис. одиниць в 2019 році) – дві моделі Renault Logan і Sandero, і дві Toyota – Camry і Corolla.

Відразу дві моделі Skoda потрапили в список найбільш продаваних за підсумками 2019 року. Це Skoda Octavia з приростом + 17% і Skoda Kodiaq з ростом продажів + 74%.

Цікаво, що 15 з 18 моделей показали приріст продажів у порівнянні з минулим роком, і лише 3 моделі погіршили свої показники – Nissan Qashqai (-5%), Toyota Camry (-16%) і Mazda CX-5 (-7%).

Найвища динаміка продажів зафіксована у Kia Sportage (+ 102%), Renault Sandero (+ 90%) і Toyota Land Cruiser Prado (+ 88%). Також вражаючі результати продемонстрували Renault Logan (+ 82%) і Skoda Kodiaq (+ 74%).


Не пропустіть