Українські рятувальники пересядуть на китайські авто

Уряд Китаю передав Державній службі з надзвичайних ситуацій 52 аварійно-рятувальні машини, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Авакова, передає «Інтерфакс-Україна».

«У рамках вже другого спільного китайсько-українського проекту уряд КНР передав ДСНС 52 одиниці спеціальної аварійно-рятувальної техніки, що значно підвищить ефективність роботи наших рятувальників. Дякуємо друзям і партнерам за системну підтримку!» – написав Аваков на сторінці у Twitter у четвер.

Водночас, як повідомляється на сторінці МВС України в соцмережі Facebook, серед переданої техніки – пожежні автопідйомники, автодрабини, автомобільні крани, гусеничні бульдозери та автогрейдери.

«Я хочу подякувати і пану послу, і керівництву Китайської Республіки. Вперше ми зустрілися в 2016 році, тоді ви передали першу партію техніки, яка дуже знадобилась нашим фахівцям. Сьогодні ми маємо вже другий спільний проект, коли ви передаєте 52 одиниці техніки на 95 мільйонів юанів. Ми оновлюємо весь парк рятувальної техніки і всю техніку, яка приходить із Китаю, будемо використовувати в системному порядку для модернізації наших сил», – наводить слова Авакова прес-служба міністерства.


Не пропустіть