Lexus оштрафували на 12,5 мільйонів доларів

Автоконцерн Toyota був оштрафований за цінову політику Lexus.

З’явилася інформація про те, що Антимонопольне бюро Державної адміністрації з регулювання ринку КНР оштрафувало китайський офіс Lexus на значну суму.

Концерн Toyota був оштрафований китайським регулятором ринку на 87,6 мільйонів юанів (близько 12,5 млн доларів), за порушення антимонопольного законодавства. В ході дослідження чиновники з регулювання ринку КНР з’ясували, що для дилерів марки в східній провінції Цзянсу був встановлений мінімальний рівень цін на старі і нові автомобілі. Крім того, стало відомо і про фіксацію вартості фірмових аксесуарів. Представники антимонопольного бюро вважають, що дані дії «пов’язали» руки дилерам бренду і обмежили права споживачів.

Агентство Reuters повідомляє про те, що представники Toyota поважають рішення влади і не стануть заперечувати покаранню. Нагадаємо, що продажі машин на китайському ринку в цьому році знизилися, проте реалізація автомобілів Lexus збільшується. За підсумком 11 місяців поточного року в КНР було реалізовано 180 200 машин. Даний показник на 21% більше ніж за аналогічний період річної давності.


Не пропустіть