Названі способи швидко і безпечно прогріти авто перед поїздкою взимку

Експерти розповіли, як швидко і безпечно прогріти машину перед поїздкою взимку. Також були названі нюанси, з якими можуть зіткнутися власники бензинових і дизельних двигунів.

Сучасні автомобілі не відрізняються швидкістю прогріву мотора, але перш за все це відноситься до дизельних варіантів. Перш за все машину слід якісно прогріти, щоб скоротити витрату палива і запобігти швидкому зносу двигуна. Також не прогрітий агрегат дає більш “брудний” вихлоп і довго прогріває салон, позбавляючи особистого комфорту. Швидкість залежить від об’єму мотора і його енергоефективності, впливає справність роботи всіх елементів і опалювальної системи.

Експерти радять ставити машину над теплотрасою, що допоможе заощадити кілька хвилин. Сучасним моделям досить домогтися діапазону роботи 2000-2500 об/хв. Однак не можна перевантажувати холодний двигун, щоб не привести до поломки. Спочатку робота ведеться на холостому ходу, а потім можна почати неспішний рух.

Іноді на дизельні машини ставлять додаткові системи підігріву, що працюють на паливі з бака, але вони можуть істотно знизити заряд акумулятора. Іноді в умовах Крайньої Півночі мотор не глушать під час стоянки, а також користуються системою автозапуску по температурі.


Не пропустіть