Експерти розповіли, чи доцільно зараз переводити автомобіль на газ

Експерти вирішили відповісти на питання, наскільки раціональною є в даний час ідея про встановлення на автомобіль спеціального газового обладнання.

Відомо, що така процедура по заміні паливної системи та встановлення балона вимагає серйозних фінансових витрат, які не скоро, та й не завжди можна компенсувати.

Деякі автовласники вважають, що сенс встановлювати на ненажерливий автомобіль газобалонну паливну систему є завжди.

Такий висновок підтверджує поширену думку про те, що при експлуатації автомобіля з газовим обладнанням, такий транспортний засіб вимагає витрат в два рази менше, ніж при бензиновому або навіть дизельному двигуні.

Таким чином, деякі автолюбителі планують заощадити великі суми грошей.

Експерти згодні лише в одному, що заощадити вийде тільки в довгостроковій перспективі.

Але є одне застереження, що великі гроші повернуться через деякий час, так як раніше автолюбителю доведеться оформити величезна кількість паперів і усіляких дозволів.

Крім цього, потрібно знайти СТО з хорошою репутацією, кваліфіковані фахівці якого зуміють поставити якісне газобалонне обладнання.

Це послуга теж обійдеться автолюбителю недешево.

Експерти категорично не рекомендують переводити автомобіль на інший вид палива, якщо транспортний засіб знаходиться на заводській гарантії.

По-друге, обдумуючи таке рішення, автомобілісту необхідно врахувати вільний простір в багажному відділенні його автомобіля.

По-третє, вкрай важливо визначити присутність в тому чи іншому регіоні наявність газових заправних станцій.

Тим більше не рекомендується встановлювати нову паливну систему, якщо водій практично не експлуатує автомобіль.

Експерти категорично заявляють, що така процедура актуальна тільки для автомобіля таксі або інших видів комерційного використання транспортного засобу.

Тільки ті водії, які постійно перебувають за кермом такого транспортного засобу, зможуть в короткі терміни повернути всі витрачені кошти на установку нового газового обладнання.


Не пропустіть