Майже 200 тис. грн штрафу: «євробляхерів» попередили про нові санкції

З 1 січня 2020 року вступили в силу зміни до Митного кодексу України, які передбачають штрафи для власників нерозмитнених авто.

Тепер «євробляхерам» загрожують штрафи від 85 тис. до 170 тис. грн, а за використання нерозмитнених автівок у комерційних цілях додатково стягуватимуть ще 34 тис. грн, передає LegalHub.

Як відомо, штрафні санкції мали діяти ще з 22 серпня 2019 року, але громадське об’єднання «АвтоЄвроСила» посприяла тому, що цю дату неодноразово переносили.

Не зважаючи на те що зміни до митного законодавства вже вступили в дію, «АвтоЄвроСила» знайшла вихід із ситуації – обійти закон.

Юристи організації розробили інструкцію «Рятувальний жилет», у якій пояснюють, як це зробити: які документи мусить мати при собі водій для того, щоб він довів, що готується до розмитнення і його не оштрафували.

Перелік необхідних документів:

  • договір купівлі-продажу;
  • документ, що підтверджує зняття з обліку автомобіля;
  • сертифікат відповідності; договір з брокером.

Також, перед Новим роком в уряді відбулася зустріч із активістами «АвтоЄвроСила», на якій громадським активістам пообіцяли 14 січня 2020 року розглянути два законопроєкти про спрощення процедури розмитнення та відтермінування штрафів на 180 днів.


Не пропустіть