Німці назвали найбільш ненадійні старі кросовери

Технагляд Німеччини (TÜV) опублікував списки кросоверів, які найбільше докучають власникам. Фахівці проаналізували понад дев’ять мільйонів старих машин в різних вікових категоріях, вказавши на найбільш проблемні вузли та агрегати.

У віковій групі до трьох років найбільш проблемною виявилася Dacia Duster: у 11,7% моделей виявлені дефекти, в тому числі проблеми з двигуном і рульовим керуванням.

На другому місці в цій категорії Hyundai Tuscon – 10,9% несправних машин, слабке місце – задня підвіска.

На третьому місці Kia Sportage – 7,1% несправних машин, багато дрібних дефектів, в тому числі по електриці.

Серед машин старше трьох, але молодше п’яти років, ненадійним визнано Kia Sportage: у 15% кросоверів є проблеми, в основному власники скаржаться на гальма.

На другу сходинку несподівано вибрався Volkswagen Tiguan – 14,2% – зі слабкою ходовою частиною, проблемами з амортизаторами і підвіскою.

Третє місце зайняв Nissan Qashqai – 12,7%. Власники японського кросовера критикують шумоізоляцію і слабкі гальмівні диски.

У міру старіння моделей трійка «антилідерів» не змінюється, лише після досягнення 10 років власників починають турбувати Mitsubishi Outlander – у 31% японських машин з’являються неполадки гальмівної і рульової системи.

Фахівці технагляду підкреслюють, що для нових автомобілів ключову роль відіграє якість виготовлення, але в міру старіння транспортного засобу на перший план виходить догляд за машиною.

Джерело autotheme.info

Не пропустіть