В Україні може подорожчати дизпаливо та скраплений газ: чого очікувати водіям

Компанії «Укртатнафта», «Укрнафта» та «Укргазвидобування» звернулися до Мінекономіки із заявою щодо встановлення мита за ставкою 8,46% на субсидований імпорт дизпалива та скрапленого газу з Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Укртатнафти.

“«Укртатнафта», «Укрнафта» та «Укргазвидобування» подали спільну заяву до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за фактом антиконкурентних дій при поставках в Україну російського дизпалива та скрапленого газу”, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що порушення правил міжнародної торгівлі при поставках російських нафтопродуктів полягає в тому, що виробникам в РФ з бюджету компенсують витрати, що пов’язані з виробництвом та експортом нафтопродуктів за схемою повернення з бюджету акцизів, що є субсидуванням та порушує норми ВТО.

«Українські виробники наполягають на компенсаційних заходах у вигляді мит на субсидований імпорт за ставкою 8,46%», – додали у прес-службі.

Запровадження мит не призведе до дефіциту та зростання цін, оскільки ринок імпортних поставок з Білорусі, Литви, Польщі, а також морських танкерних поставок та внутрішнього виробництва є конкурентним, запевнили в Укртатнафті. Втім, гарантій того, що пальне не подорожчає, звичайно ж ніхто не дає.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Україні подешевшало пальне.


Не пропустіть