Капсула часу: знайдено культовий мотоцикл Java без пробігу (Фото)

Кіровоградській області знайшли чудово збережений мотоцикл Java 350 1991 року. За майже три десятиліття він ніколи не їздив дорогами, адже пробіг на одометрі – “калібрувальні” 4 км.

Про цікаву знахідку розповів відомий блогер Roma Urraco. Виявилося, що спочатку ця Ява 350 мала опинитися на Кубі, але її доля склалася інакше.

Власниця мотоцикла вчилася в Ленінграді, де познайомилася зі студентом із Куби. На дворі був початок 90-х, і разом вони вирішили організувати бізнес – перепродувати мотоцикли Ява на Кубі, де вони були набагато дорожчими.

Одну Java 350 вдалося відправити на острів свободи, а далі виникли проблеми. Другий мотоцикл потрапив в Україну, де його навіть не поставили на облік, а помістили в гараж на зберігання.

Ява прекрасно збереглася, залишилися навіть документи на її купівлю за 1100 радянських рублів. Ба більше, пізніше було придбано навіть коляску Velorex-562. Нагадаємо, що Java 350 оснащений двотактним 343-кубовим мотором потужністю 26 к.с. Без коляски він розвиває 128 км/год.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть