Skoda поставила новий рекорд виробництва в 2019 році

Автовиробник випустив понад 900 тис. автомобілів в Чеській республіці за 2019 рік.

Представники Skoda повідомляють про те, що компанія вперше в своїй історії випустила понад 900 тис. автомобілів на заводах в Млада-Болеславі і Квасинах. Всього ж було вироблено 910 тис. машин, що на 2,25% вище по відношенню до показників 2018 року.

Бестселером бренду є Skoda Octavia. Всього ж було зібрано 260 тис. автомобілів даної моделі. Представники компанії повідомляють про те, що до 125-річчя автовиробника на заводі в Млада-Болеславі стартує серійний випуск новітнього автомобіля, побудованого на платформі MEB Volkswagen Group для електромобілів. Вже до 2025 року чеська компанія має намір інвестувати понад 2 млрд євро в розвиток технологій альтернативного приводу, а також мобільних послуг.

На заводі в Млада-Болеславі було випущено близько 590 тис. машин, серед яких моделі Octavia, Fabia, Scala, Kamiq і Karoq. Також на потужностях підприємства було виготовлено 570 тис. силових установок і аналогічну кількість коробок передач MQ 200 і MQ 100, а також 4 тис. батарей. На заводі також створено новий лакофарбовий цех, який здатний забарвлювати до 168 тис. кузовів щорічно. Всього ж в Млада-Болеславі можна фарбувати до 812 тис. кузовів в рік. Прес-служба Skoda повідомляє, що даний об’єкт є одним з найсучасніших і екологічних в своєму роді в Європі.

Завод компанії в Квасинах піддався глибокої модернізації за всю 85-річну історію його існування.

Варто зазначити, що Skoda працює більш ніж на 100 ринках по всьому світу. При цьому компанія забезпечує приблизно 9% від сумарного обсягу експорту республіки.


Не пропустіть