Названо ТОП-6 найбільш непотрібних опцій в автомобілі

Профільні експерти назвали Топ-6 найбільш непотрібних опцій в автомобілі, за які точно не варто переплачувати. Як показує статистика, цими технологіями водії зазвичай або не користуються, або отримують більше проблем, ніж комфорту.

На першому місці антирейтингу виявилася бортова навігація, користь від якої дуже сумнівна. Навіть за умови, що опція взаємодіє з такими гігантами як Navitel або Garmin в реальності виявляється, що система не знає більшість невеликих вуличок і плутається в номерах будинків. При цьому пошук за допомогою голосових команд закінчується помилками з розпізнаванням.

На другому місці знаходяться омивачі фар. Дана опція зазвичай присутня в топових комплектаціях автомобілів. Ця послуга є більше інструментом для знищення «омивайкі». Технологія не дозволяє очистити світлотехніку, оскільки струменями омиваючого засобу бруд з наших доріг не змити. Виняток становлять лише ті автомобілі, в яких омивачі працюють зі штатними щітками.

Також в список непотрібних опцій потрапив автопарковщик. Дана опція може допомогти тільки водіям-новачкам, та й то іноді підводить, оскільки не бачить дрібні перешкоди на дорозі. Датчики нерідко пропускають камені, стовпчики і невисокі бордюри.

Четвертою у списку стала система розпізнавання голосу, яка розчаровує автомобілістів некоректною роботою.

Далі йде круїз-контроль. Дану систему водії не використовують навіть при їзді по трасі, не кажучи вже про міських магістралях. Більш зручна технологія – адаптивний круїз-контроль, який здатний регулювати швидкість автоматично, але він коштує дорожче.

Замикає рейтинг панорамний дах. Експерти вважають, що вона дійсно здатна наповнити салон денним світлом, але абсолютно не практична, оскільки швидко забруднюється птахами і опадами, створюючи для водіїв додаткову проблему у вигляді чищення. Влітку такий дах сильно нагрівається і в салоні спостерігається парниковий ефект, який уповільнює роботу кондиціонера, але підвищує витрата пального. Взимку на ньому тане сніг, внаслідок чого з’являється крижаний наріст, який неприємно скрипить під час їзди.


Не пропустіть