В Мережі показали “горбатий” Запорожець, зроблений в Англії (Відео)

Мало хто знає, що недооцінений на батьківщині Запорожець має величезну кількість шанувальників за кордоном. Нещодавно Британські фахівці якісно прокачали класичний ЗАЗ 965А.

Практично для всього західного світу автомобілі радянського автопрому є екзотикою. Не став винятком і Запорожець ЗАЗ 965А, відомий в народі, як “Горбатий”.

Нещодавно популярне у Великобританії тюнінг ательє Ultimate Stance взялося за поліпшення старенького ЗАЗ 965А. Вітчизняна малолітражка вразила англійців практично всією своєї конструкцією і справа не тільки в розташуванні керма. Про цей автомобіль можна сказати, що простіше не придумаєш.

Прокачували радянську малолітражку спеціально для лондонського фестивалю. Захід присвячений класичним і тюнінгованих авто називається London Cartel і запланований на 12 липня.

Відзначимо, що головною спеціалізацією ательє є автомобілі марки Volkswagen.

Схоже, що в цей раз механікам захотілося екзотики і вони взялися за відновлення і поліпшення Горбатого Запорожця.

Стареньке авто було помічено близькими знайомими господарів ательє родом з Балкан. Вони показали авто механікам і Запорожець отримав нове життя. Після покупки автомобіля в Болгарії ЗАЗ 965А прибув до Англії де над ним закипіла робота.

Варто зазначити, що британські фахівці прийшли в захват від нашого Запорожця.

Для свого часу автомобіль має досить пристойні технічні характеристики і це незважаючи на скромні розміри.

У цього ЗАЗ 965 А встановлений двигун V4 з повітряним охолодженням і обсягом 887 кубиків. Такого невеликого обсягу цілком достатньо для машини таких скромних розмірів і ваги.

Британці повністю відреставрували автомобіль і додали пневматичну підвіску, яка забезпечила цьому раритетному авто плавність ходу.

Джерело hyser.com.ua

Не пропустіть