Британія анонсувала заборону продажів авто з ДВЗ і гібридних

Рішення Лондона може привести до втрати багатьох тисяч робочих місць в Німеччині, яка є основним постачальником автомобілів до Великобританії.

Великобританія заборонить продаж нових бензинових, дизельних і гібридних автомобілів з 2035 року на п’ять років раніше, ніж планувалося. Про це заявив Прем’єр-міністр Борис Джонсон у вівторок на відкритті підготовчої сесії до Конференції ООН зі зміни клімату 2020 роки (COP26), яка буде проходити в Глазго з 9 по 19 листопада 2020 року під головуванням уряду Великобританії.

Великобританія зобов’язалася досягти чистого нуля в викидах (вуглецевої нейтральності) до 2050 року.

Ініціатива Великобританії означає остаточну перемогу електромобілів, які можуть підірвати багатство нафтовидобувних компаній, а також трансформувати автомобільну промисловість і одну з ікон капіталізму XX століття: сам автомобіль.

Франція готується заборонити продаж автомобілів, що працюють на викопному паливі, до 2040 року, а парламент Норвегії поставив мету що до 2025 року всі місцеві автомобілі повинні мати нульові викиди.

Перехід Лондона на електромобілі становить загрозу для робочих місць в Німеччині, оскільки Великобританія є найбільшим світовим експортним ринком для її виробників автомобілів, на частку якого припадає близько 20% світових продажів, а електромобілям потрібно менше трудовитрат на складання, ніж варіантів з гібридним двигуном.

На дизельні і бензинові моделі все ще доводиться майже 90% продажів в Британії, і потенційні покупці електромобілів стурбовані обмеженою кількістю точок підзарядки.

Уряд Великобританії заявив, що в минулому році вона надала додаткові 2,5 мільйона фунтів (3,25 мільйона доларів) для фінансування установки понад 1000 нових точок зарядки електромобілів на вулицях житлових районів.


Не пропустіть