Названі 10 претендентів на титул «Всесвітній автомобіль року» (Фото)

В рамках міжнародного автосалону в індійському Нью-Делі оголосили список основних претендентів на перемогу в конкурсі «Всесвітній автомобіль року» (WCOTY). За звання кращого поборються 10 новинок автопрому.

На перемогу в конкурсі 2020 р претендує седан Hyundai Sonata восьмого покоління, Kia Soul EV і Telluride, Mazda3 і Mazda CX-30, новий Range Rover Evoque, Mercedes-Benz CLA і GLB, а також Volkswagen Golf і T-Cross.

Крім того, журі обере переможців ще в трьох окремих категоріях: «Міський автомобіль», «Розкішний автомобіль» і «Спортивний автомобіль». За звання кращої машини для міста поборються Kia Soul EV, електричний Mini, компакт-кари Peugeot 208 і Renault Clio нового покоління, а також маленький кросовер T-Cross.

Список фіналістів номінації «Розкішний автомобіль» включив кросовери BMW X5 і BMW X7, електричний Mercedes-Benz EQC, спорткар Porsche 911 і електрокар Porsche Taycan. На звання кращого спортивного автомобіля претендують BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan і Toyota GR Supra.

Крім того, моделі з усіх категорій претендуватимуть на перемогу в конкурсі «Кращий дизайн року». Премія за найкращий «зелений» автомобіль з цього року скасована. Переможців традиційно назвуть у квітні в рамках мотор-шоу в Нью-Йорку.


Не пропустіть