У Fiat заявили про можливу зупинку конвеєра через коронавірус

Концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) може на кілька тижнів зупинити виробництво на одному з підприємств в Європі у зв’язку з нестачею комплектуючих з Китаю.

Концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) може призупинити випуск автомобілів на одному зі своїх європейських підприємств. Коригування в виробничі плани збираються внести через можливу нестачу компонентів з Китаю, де зафіксовано спалах епідемії, викликаної новим видом вірусу. Про це з посиланням на главу FCA Майка Менлі повідомляє Automotive News.

За словами Менлі, через те, що на китайських підприємствах продовжили новорічні канікули, випуск машин на одному з заводів FCA в Європі можуть зупинити до кінця лютого або початку березня.

Раніше стало відомо, що компанія Hyundai зупинила виробництво автомобілів на своїх підприємствах в Південній Кореї в зв’язку з нестачею китайських комплектуючих, постачання яких затримуються через спалах епідемії коронавіруса в КНР. Hyundai стала першою глобальною компанією, яка змушена призупинити випуск за межами Китаю.

У самій КНР конвеєри підприємств зупинили багато великих автовиробників, в тому числі Tesla, Ford, група PSA, а також Nissan і Honda. Крім того, деякі компанії, включаючи PSA, заявили про намір вивезти весь свій відряджений персонал з підприємств з міста Ухань і його околиць у зв’язку зі спалахом хвороби.


Не пропустіть