В Україні вводять відеофіксацію порушень на дорогах – починають з Києва

На дорогах з’являться сотні камер.

На засіданні Київської міської ради депутати підтримали здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проєкту «Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі у місті Києві». «За» проголосували 63 депутати.

Про це повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник, передає Главком.

«Місто Київ через рік-два може отримати сучасний інструмент, який дозволить суттєво покращити ситуацію з безпекою на дорогах. При цьому, на це не буде витрачено жодної копійки коштів з місцевого бюджету, оскільки державно-приватне партнерство передбачає фінансування даного проєкту за рахунок капіталу інвестора», – зазначила під час виступу Мельник.

За її словами, впровадження цієї системи дозволить зменшити кількість ДТП у місті та виключити людський фактор при виявленні фактів порушень ПДР, а також сприятиме скороченню травматизму та смертності на дорогах і вулицях Києва.

«Відшкодування коштів інвестора у створення об’єкта відбуватиметься лише після того, як власне об’єкт буде введено в експлуатацію та шляхом його використання почнуть надаватися відповідні послуги», – додала Мельник.

На момент подання ініціативи вартість проекту становила близько 24 млн доларів США.


Не пропустіть