Нова Skoda Octavia потішила фанатів результатами краш-тестів

Skoda Octavia нового покоління, офіційно представлена в листопаді 2019 року, виконала тест EuroNCAP на “відмінно” і стала однією з кращих в своєму компактному класі, подібно до того як Mazda CX-30 стала кращою в класі компактних кросоверів

У тесті Euro NCAP “захист дорослих пасажирів” Skida Octavia отримала оцінку 92%, в тесті “пасажир-дитина на задньому сидінні” – 88%, в тесті “вразливі учасники дорожнього руху (пішоходи)” – 73%. Відзначимо, що для захисту водія і пасажирів автомобіль має до 9 подушок і шторок безпеки.

Випробування електронних асистентів дали результат 79%. В їх число входять:

Система забезпечення безпеки AEB. Автомобіль здатний автоматично подавати світлові і звукові сигнали і гальмувати перед пішоходами і велосипедистами.
Система утримання автомобіля на смузі руху
Система контролю швидкості (круїз-контроль) – єдина отримала низьку оцінку через відсутність попередження про перевищення швидкісного режиму.
Сигналізатор непристебнутий ремінь безпеки

Важливо, що однаково високі результати отримала як “Октавія” в кузові ліфтбек, так і авто у популярному в Європі кузові універсал. Купуючи будь-який з цих автомобілів, ви можете бути впевнені в його високій безпеки.


Не пропустіть