В Україні відповідальним водіям можна буде повернути гроші за страхування

Український стартап “Штрафи UA” за участю Міністерства інфраструктури представив мобільний додаток, який оцінює стиль водіння і за високий рейтинг нараховує кешбек від суми страхування.

Про це повідомили в компанії.

Відзначається, що за відповідальну поведінку водій отримує нагороду – до 18% кешбек.

Перший рейтинг управління користувач побачить після виконання 10 поїздок. Разом з рейтингом водієві буде запропонована сума кешбеку.

“Додаток Штрафи UA працює з 2016 року. За цей період ми побачили, що сплата штрафу не зменшує кількість аварій. Хоча саме для цього вона призначена … Матеріальна винагорода працює краще, ніж штрафи. Так народилася ідея розробити програму, яка це дозволяє формувати легко і зручно”, – пояснив засновник платформи Денис Дмитров.

Як повідомили в Мінінфраструктури, водії Миколаївській області виявилися найбільш відповідальними, так як роблять менше порушень, ніж водії в інших містах. Рейтинг свідомого водіння в Миколаєві зараз найвищий в Україні – 3,9, найнижчий у Волинській області – 2.7.

На даний момент додаток працює для IOS платформи, також планують запуск для Android. Найближчим часом в додатку планується розширення можливостей винагороди за відповідальне водіння. Вже є готовність приєднатися до кешбеку від української мережі заправок.


Не пропустіть