Електрокар Audi E-Tron випробували буксируванням 2-тонного причепа (Фото)

Німецький автовиробник вирішив наочно продемонструвати, як буксирування причепа впливає на запас ходу електромобілів.

Що відбувається з ефективністю електромобіля при буксируванні? На це питання Audi вирішила відповісти наочно за допомогою свого електричного позашляховика e-tron, який недавно здійснив 800-кілометрову подорож з Талса, штат Оклахома, в Остін, штат Техас. При цьому автомобіль тягнув причіп масою 1 800 кг, який, до речі, перевозив електромобіль GM EV1.

Очевидний результат полягає в тому, що e-tron набагато менш ефективний при буксируванні причепа, ніж будь-який автомобіль з бензиновим двигуном. Він в середньому витрачає 769 ват-годин на милю при середній швидкості 100 км/год в дощову погоду. За нашими розрахунками, на одному заряді автомобіль зумів проїхати близько 170 км. А це загрожує частими зупинками для підзарядки.

Проте, ці дані цікаві для того, щоб показати, як електромобілі справляються з буксируванням, і ми сподіваємося побачити більше таких випробувань в майбутньому. E-tron розрахований на буксирування 1,8 тис. кг з додатковим пакетом для буксирування, який можна придбати за 650 доларів. У свою чергу Tesla стверджує, що Model X може буксирувати до 2,3 тонн при правильному оснащенні.


Не пропустіть