Названо 7 звичок, які заважають водієві

Створення «павутини» з проводів, що валяються по салону, не пристебнутий ремінь безпеки – це тільки частина найпоширеніших і небезпечних звичок водіїв. Які ж з них заважають їм найбільше, розповів експерт журналу «За кермом».

Першою звичкою є «павутина» з проводів, коли до одного або двох прикурювачів або USB через концентратор одночасно підключено відразу кілька пристроїв: смартфон, відеореєстратор, навігатор, радар-детектор і інші. Все це сильно відволікає водія від дороги, а також погіршує огляд.

Слідом мова піде про дрібнички, запальнички та інші речі, залишені водієм біля КПП або прямо на сидіннях. Як правило, такий безлад є відмінним приводом для злому автомобіля.

Здійснюючи рух по дорозі із декількома смугами руху, не варто залазити в лівий ряд. Експерт пояснює це тим, що їзда в лівому ряду завжди йде на нервах (через наближення машин позаду) і майже завжди – з перевищенням швидкості.

Також не варто замовляти каву або інші продукти під час заправки. Це просто неввічливо по відношенню до тих, хто стоїть позаду і чекає своєї черги. Щоб не провокувати конфлікти, експерт радить відігнати автомобіль від заправної станції (звільнивши заправний пістолет) і вже після повертатися за кавою.

Серед інших звичок експерт зазначив зловживання системою автоматичного запуску, поїздку з не пристебнутим ременем безпеки (також перевезення не пристебнутих пасажирів) і провокації на дорозі загального користування.


Не пропустіть