Названий пробіг, з яким краще не купувати автомобіль

Експерти з’ясували, з яким пробігом машина на вторинному ринку може виявитися проблемною.

Фахівці проаналізували пропоновані моделі на вторинному ринку і розповіли, який пробіг повинен насторожити покупців. Так, занадто великий або занадто маленький пробіг повинен насторожити автолюбителя.

Наприклад, якщо продається трирічний Renault Logan з пробігом 10 тисяч кілометрів, ймовірність, що пробіг скрутили, дуже велика. Треба відзначити, що згідно зі статистикою в рік автомобілісти набігають 15-20 кілометрів. Виявити змотаний пробіг можна ще на етапі огляду, наприклад, ряд датчиків зберігають інформацію про нього. Також електроніка робить «помітки» про помилки на певному пробігу, що також дозволяє визначити реальність даних на одометрі.

Оцінити пробіг можна і за непрямими ознаками, наприклад стан кузова і салону. Так, при великому пробігу зношується ЛКП, гальмівні диски, а також з’являються потертості на лобовому склі або є люфт водійських дверей. У салоні варто придивитися до стану керма і його важелів, а також до оббивки сидінь, особливо водійського, або чохол селектора КПП, якщо він є.

Крім того фахівці рекомендують відмовитися від покупки найдешевших і найдорожчих автомобілів на вторинному ринку. Також не зайвим буде скористатися послугами сервісів з перевірки автомобіля, так як вони зможуть застерегти від покупки проблемного автомобіля.


Не пропустіть