Без «євроблях»: топ-20 «свіжопригнаних» легковиків січня

Автомобілісти ще пам’ятають, як минулого року у цей же час спостерігались неймовірні черги на митницях та у сервісних центрах МВС, – тривав період «легалізації євроблях», ще й з відчутною знижкою (50%) на акциз. Стверджувати тоді, що є якась зрозуміла картина імпорту автомобілів, було неможливо. Одні намагались встигнути отримати українські номери на машини з єврономерами, інші, оскільки правила діяли для всіх, поспішали «пригнати» із-за кордону хоч щось, адже хто зна, чи не зміняться правила ще раз, і чи буде нагода скористатись зниженим акцизом.

Цього ж року ситуація доволі стабільна: правила не змінюються, кількість імпортованих легковиків тримається близько відмітки 30 тисяч авто на місяць, та напрямки, тобто країни імпорту, більш-менш окреслені. А якщо так, то варто розглянути, що робиться у сегменті «свіжопригнаних», у 2020 році, без будь-яких «поправок на євробляхи».

Перша п’ятірка не змінювала своїх позицій вже три місяці поспіль: Volkswagen Passat, Skoda Octavia, Renault Megane, Volkswagen Golf та Ford Focus. Схоже, що сформувався певний кластер лідерів, які, можливо, змінюватимуть протягом року свої позиції на 1-2 пункти, проте ще довго залишатимуться у «топі».

Невеликі перестановки відбувались у наступній групі з 5-ти автівок, котрі на місцях з 6-го по 10-те. Зростає інтерес до «американця» Nissan Rogue, та трохи більше було пригнано мінівенів Opel Zafira. А от Volkswagen Jetta, Opel Astra та Skoda Fabia протягом минулих 3…4 місяців у рейтингу переміщались вгору-вниз не більше ніж на одну сходинку.

У другій десятці відзначимо Hyundai Sonata, яка кілька місяців не потрапляла у цей «Топ-20», та Audi A4, яка повернулась у двадцятку, пропустивши грудень-2019. Загалом же спостерігається фіксація позицій низки європейських моделей, та незначне, проте помітне підвищення попиту на доставлені із-за океану американські автівки, вироблені для ринку США.

Покупцям, які підбирають собі автомобіль з пробігом, незалежно від того, розглядають вони «свіжопригнаний», чи з тих, які колись були продані новими в Україні, слід розглядати автівки які чим вище у рейтингу, адже насиченість ринку однотипними пропозиціями спонукає продавців знижувати ціни на них. З особливою увагою слід ставитись до машин, імпортованих з США, – пильно перевіряти, у якому стані вони були до відправки. Втім, професійна перевірка, як свідчить досвід, не завадить в будь-якому разі, незалежно від походження авто.

Ми продовжимо вивчати реальний сектор українського авторинку, та регулярно ділитись з вами найсвіжішою інформацією про стан справ у кожному з його сегментів. А щоб отримувати інформацію першими, радимо підписатись на наш Telegram-канал, і ви не пропустите жодної публікації!

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть