МВС попередило автомобілістів про нові «листи щастя»

Цьогоріч українцям на пошту почнуть надсилати повідомлення про штрафи, так звані «листи щастя». Відомо, що влада лякає українців цим вже не перший рік, однак тепер у МВС озвучили офіційну заяву про те, що реалізація цієї реформи виходить на фінішну пряму.

Про це пише Знай.uа.

За інформацією юристів, на сьогоднішній день в нормативно-правовій базі не встановлено норму, яка забороняє висилати постанови про адміністративне порушення поштовою кореспонденцією. Якщо власник автомобіля отримає “лист щастя”, у нього є всі шанси оскаржити його в суді.

Встановлений законом 10-денний строк на оскарження постанови про притягнення до адмінвідповідальності. Строк на оскарження може бути відновлено якщо пропущено з поважних причин. Після отримання такого листа українці мають право звернутися за захистом своїх прав до керівництва патрульної поліції, але на практиці такі звернення найчастіше ігнорують, тому краще відразу звернутися до суду.

«У 2010 році Конституційний Суд визнав неконституційною норму, яка дозволяла складати постанови до притягнення до адміністративної відповідальності без участі “порушника”. Тому у вас є всі можливості оскаржити цю постанову, і ваші позовні вимоги буде задоволено», – розповів юрист Олег Горецький.


Не пропустіть