Toyota відкликає найпопулярніші моделі через проблеми в двигуні

Японська компанія відкличе ряд своїх найпопулярніших автомобілів через потенційні тріщини в двигуні, які є результатом виробничої помилки. За словами представників Toyota, охолоджуюча рідина або масло можуть витекти з тріщини, що призведе до зупинки двигуна, перегріву або стати причиною пожежі.

Під відкличну кампанію потрапили автомобілі Toyota Camry 2020 року, гібридні Camry, Avalon, і RAV4, а також RAV4 2019-2020 років і Lexus ES300H 2020 року. Всі моделі оснащені 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном і були побудовані в період з вересня по грудень 2019 року.

Проблема виникла через те, що апарат, який регулює подачу в двигун рідини, вийшов з ладу, що призвело до неправильного охолодження силових агрегатів. У відкличних машинах може спостерігатися шум двигуна, дим, і/або перегрів двигуна.

У заяві, опублікованій Національною адміністрацією безпеки дорожнього руху (NHTSA), Toyota заявила, що, за її оцінками, тільки близько 250 транспортних засобів, або 0,5 відсотка від загального числа транспортних засобів, мають несправні двигуни.

Як тільки власники доставлять свої автомобілі дилерам, вони перевірять серійний номер двигуна, щоб визначити, чи є двигун частиною пошкодженої партії і в разі підтвердження двигун замінять, включаючи блок циліндрів.


Не пропустіть