MAN представив нове покоління потужних вантажівок (Фото)

На спеціальному заході в іспанському Більбао компанія MAN Truck & Bus представила нове покоління вантажних автомобілів. Оновилися всі моделі: далекобійні TGX, будівельні TGS, середньотонажні TGM та легкі TGL.

Вперше за 20 років на ринок виходить абсолютно нове покоління вантажних автомобілів MAN. На його розробку фахівці компанії витратили 5 років. Проект стартував навесні 2015 року. При створенні нових машин інженери постаралися врахувати побажання понад 700 водіїв з усього світу. Автомобілі змінилися не тільки всередині, а й зовні. Нове «обличчя», за задумом дизайнерів, має асоціюватися з мордою лева – символом німецької марки.

Кабіни вантажівок стали більш сучасними і комфортними. Адже від того, наскільки зручно водієві, залежить в кінцевому підсумку успіх всієї транспортної компанії. Розміщення елементів управління в вантажівках MAN інтуїтивно зрозуміло, як і підключення додаткових електронних пристроїв. Продумано місця для зберігання речей і для відпочинку. Під ліжком розташований місткий ящик і холодильник, нагорі є ще одна багажна полиця.

Нові вантажівки отримали безліч електронних систем, користуватися якими просто і зручно. На допомогу водієві надали асистенти проходження поворотів, руху в пробках і перестроювання. Панель приладів стала цифровою, але від сенсорного екрану медіасистеми відмовилися навмисно. З’ясувалося, що водіям набагато зручніше керувати налаштуваннями за допомогою «шайби». У неї сенсорна верхівка, яку можна закрити спеціальним ковпачком.

Вантажівки оснастили моторами нового сімейства Євро-6d, представленого в 2019 році. Вони відрізняються підвищеною економічністю в порівнянні з двигунами Євро-6c минулого покоління. Відмінною рисою автомобілів MAN завжди була і залишається їх надійність. А вдосконалена цифрова система управління технічним обслуговуванням допомагає скоротити експлуатаційні витрати і забезпечити максимальну швидкість ремонту. Девіз автомобілів MAN нового покоління: «Просто мій автомобіль» (Simply my Truck).


Не пропустіть