Експерти склали рейтинг з 15 найбезпечніших автомобілів 2020 року

Серія краш-тестів і випробувань вбудованих систем допомогла експертам NHTSA назвати 15 найбезпечніших автомобілів 2020 року. Фахівці з США склали рейтинг, перше місце в якому зайняв седан Toyota Camry.

Дослідження, проведене Національним управлінням безпекою руху на трасах і Інститутом страхування безпеки дорожнього руху США, стосувалося визначення безпеки автомобілів, представлених на сучасному ринку. В облік бралися не тільки результати краш-тестів, але і наявність систем попередження про передньому зіткненні, автоматичного екстреного гальмування і допомоги в утриманні смуги руху.

Перше місце з максимальними 10 балами зайняла модель Toyota Camry, яка відзначилася високою надійністю збірки, розширеним функціоналом, економічністю і комфортною їздою. Подібні показники спостерігалися і в Honda Insight, комплектація якої включала в себе моніторинг сонливості водія, розпізнавання дорожніх знаків і адаптивний круїз-контроль. Третє місце розділили Kia Optima і Subaru Impreza, які показали себе найкраще в тестах лобового зіткнення, руху після зупинки і різкого гальмування.

У рейтингу з менш значними результатами значилися Honda Accord, Mazda3, Hyundai Veloster, Mazda6, Nissan Maxima, Toyota Corolla, Toyota Corolla Hybrid, Subaru Legacy, Volkswagen Passat, Kia Cadenza і Honda Civic. Більшість з них характеризуються просторим салоном, високою якістю конструкції і надійністю під час аварійних ситуацій.


Не пропустіть