В Україну можуть хлинути дешеві китайські електромобілі

Більшість електрокарів, які привезли в Україну в 2019 році, є вживаними. Але незабаром ситуація може кардинально змінитися і на наш ринок хлинуть недорогі моделі з КНР.

Про це в інтерв’ю «НАРОДНІЙ ПРАВДІ» розповів автоексперт Володимир Мукан.

За словами експерта, українці з нетерпінням чекають появи недорогих електрокарів з гідним запасом ходу. Очікується, що такими електромобілями стануть моделі з Китаю.

«Думаю, остаточний перехід на електромобілі ми відчуємо, коли на нашому ринку з’являться дешеві китайські електромобілі із запасом ходу на одному заряді понад 300 кілометрів.

На питання журналіста: «Чому китайські?» автоексперт відповів:

«У китайців весь автопром дешевий через дешевизну робочої сили. Водночас китайці швидко копіюють технології конкурентів і масштабують їх. От коли вони вдало, скажемо так, запозичать технології, тоді ринок почне швидко насичуватись електромобілями».

На думку Володимира Мукана, поява таких електрокарів і перехід на них в Україні відбудеться до 2035 року.

«Це буде поступово. Поки що електромобіль сприймають як другий автомобіль для родини чи міське авто. Повноцінною заміною електромобіль можуть сприймати тільки власники «Тесли», але це дуже поодинокі і заможні люди, які не можуть створити масового споживання в Україні», – підсумував експерт.


Не пропустіть