Знаменитий Dodge знімають з виробництва

У травні 2020 американський бренд згорне випуск повнорозмірних мінівенів Grand Caravan, які присутні на ринку майже тринадцять років.

Dodge Caravan і Grand Caravan, що з’явилися у вісімдесяті роки разом з аналогами від Chrysler і Plymouth, стали дітищами великого топ-менеджера Лі Якокка і в буквальному сенсі слова одними з рятівників потерпаючого від лиха корпорації Chrysler. За десятиліття Grand Caravan полюбився американським покупцям настільки, що фактичний вік моделі перестав відігравати суттєву роль – модель останнього, п’ятого за рахунком покоління в строю з 2008 модельного року, але продовжує користуватися попитом. Так, за 2019 й в США реалізували 122 648 примірників, при тому, що найкращим роком для Grand Caravan останнього покоління був 2018 й. Тоді покупців знайшли 151 927 мінівенів.

Існує ймовірність, що ім’я Grand Caravan піде в історію, а його місце займе Chrysler Voyager – здешевлена ​​версія мінівена Pacifica. Після відправки Dodge по річці історії, канадське підприємство перейде з тризмінного на двозмінний режим роботи, звільнивши близько півтори тисячі осіб.


Не пропустіть