Mercedes-Benz значно скоротить свій модельний ряд

Німецький автовиробник планує різко скоротити свою модельну лінійку, а також кількість платформ і силових установок, оскільки виробник прагне оптимізувати прибуток.

Маркус Шафер, керівник відділу досліджень і розробок Mercedes, сказав, що таке рішення пов’язане з орієнтацією автовиробника на електромобілі. Для цього компанія зробить ряд заходів, серед яких як урізання модельної лінійки, так і скорочення виробництва окремих компонентів, що використовуються в машинах марки.

«Ми переглядаємо наш портфель продуктів, тим більше що ми анонсували так багато чистих електромобілів. … ми безумовно переглядаємо нашу поточну ситуацію. Ідея полягає в тому, щоб спростити виробництво автомобілів, а також платформ, трансмісій і компонентів», – йдеться в повідомленні.

В даний час в модельному ряду Mercedes-Benz налічується 45 моделей, але Шафер не назвав цифру, до якої буде скорочено їх кількість. Однак були названі моделі, серед яких G-Class, SL, AMG GT, S-Class і інші, оскільки кожна з них в даний час має свою власну платформу.

«Зараз існує безліч окремих платформ, і ідея полягає в тому, щоб зменшити їх кількість. В майбутньому у нас будуть однакова база для різних автомобілів, і ви скоро побачите результати», – сказав він.


Не пропустіть