«Гелендваген» вже почав перетворюватися в електрокар

У Mercedes-Benz підтвердили, що культовому позашляховику не уникнути пересадки «серця».

Скасування Женевського автосалону позбавила журналістів можливості особисто поспілкуватися з представниками великих світових компаній, але наші колеги з видання CadAdvice змогли вийти на керівника Mercedes-Benz по телефону. І Ола Калленіус ще раз підтвердив, що компанія все ж випустить повністю електричну версію G-класу.

Він назвав позашляховик моделлю, яка не належить до жодного звичного зараз сегменту ринку і автомобілем, що порушує логіку індустрії. За словами Калленіуса, «Гелендваген», який у більшості шанувальників асоціюється з незграбною зовнішністю і риком величезних бензинових моторів, стане більш лояльним до навколишнього середовища вже через кілька років.

Виявляється, в Mercedes-Benz вже повним ходом йде робота над електричним позашляховиком: у дизайнерів готові перші начерки, а інженери приступили до створення концептуального зразка. Конкретних термінів виходу на ринок «зеленої» версії G-класу поки не називається, але це безперечно станеться в найближчі роки.

На тлі періодично з’являються тривожних новин про намір Mercedes-Benz згорнути виробництво “Гелендваген” його популярність зростає небаченими темпами. У 2019 продажі позашляховика виросли відразу на 60% і склали близько 35 тисяч примірників. І, можливо, перетворення однієї зі знакових для бренду моделей в електромобіль – це чи не єдиний спосіб зберегти G-клас в модельній лінійці.

Джерело motor1.com

Не пропустіть