В Україні відремонтують одну з найбільш проблемних трас

На Дніпропетровщині приводять до ладу одну з найпроблемніших трас державного значення – Р-73, що веде на Нікополь. У планах на 2020-й – відремонтувати 25 км. Зі спецфонду держбюджету на це виділять півмільярда гривень.

Про це повідомляє MMR з посиланням на сайт місцевої облдержадміністрації.

Магістраль включили до переліку об’єктів автомобільних доріг, які ремонтуватимуть цьогоріч. Такі масштабні роботи – вперше за півстоліття. Все – завдяки сприянню голови облдержадміністрації Олександра Бондаренка.

«Поїздки мешканців області мають бути комфортними та безпечними. Незалежно від того, пересуваються вони сільськими дорогами чи трасами державного значення. Працюємо одночасно за декількома напрямками. Після переговорів із Укравтодором одну з найпроблемніших трас в області – Нікопольську – включили до Переліку, затвердженого Кабміном. Ця дорога давно потребувала ремонту. Сподіваємося, після завершення всіх робіт водії будуть задоволені її якістю», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

На Нікопольській трасі вже стартували підготовчі роботи. Наразі підрядники перебазовують на виділену ділянку необхідну техніку. Нове покриття зроблять у три шари: регенеруючий, вирівнюючий та верхній.

«Активно співпрацюємо з обласною службою автодоріг. На 2020-й запланували будівництво та ремонт одночасно декілька доріг загального користування державного значення. Зі свого боку проводитимемо моніторинг виконання робіт. У разі потреби завжди готові надати необхідну допомогу», – підкреслив Олександр Бондаренко.

Протяжність траси Р-73/Н-08/ – Нікополь – 56 км. У 2020-му планують відремонтувати найпроблемнішу ділянку довжиною 25 км.

Загалом на будівництво та ремонт доріг загального користування державного значення у Дніпропетровській області у 2020-му зі спецфонду держбюджету виділять майже 6,5 млрд грн.


Не пропустіть