Експерт розповів, чому українським водіям не варто чекати дешевого пального

Якщо у світі до найнижчого рівня падають нафтові індекси, то у нас ціна бензину від цього не залежить. Це говорить про те, що ми – унікальна країна.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту «Чудова четвірка» на телеканалі ZIK заявив політичний експерт, заслужений журналіст України Володимир Кацман.

Володимир Кацман наголосив: в Україні дуже нестабільний експорт, адже пов’язаний лише з сировинним ресурсом.

«Ми продаємо метал, зерно, добрива, хімічні складові. Саме тому ми розуміємо, що у  нас дуже особлива країна. Якщо у світі до найнижчого рівня падають нафтові індекси, то у нас ціна бензину від цього не залежить. Підвищується ціна на нафту, у нас ціна на бензин також підвищується. Падає ціна на нафту, а ціна на бензин у нас все одно підвищується на АЗС. У результаті президент збирає засідання, щоб на декілька гривень знизити рівень цін на АЗС», – зауважив політичний експерт.

Водночас Володимир Кацман звернув увагу на те, що на такій схемі зароблять не малі кошти керівники української фінансової економічної системи.

«Вони як серфінгісти, стають на хвилю, яка іде з величезною силою, ловлять цей попутний вітер, і на ній добренько заробляють. Я розумію, що це і є суть фінансової системи, але як це відображається на наших заробітках?!», – наголосив Кацман і додав, що на нинішньому коливанні цін на нафту у світі в Україні хтось спіймає «велику рибку».


Не пропустіть