В Італії починають зупиняти автозаводи

Fiat Chrysler Automobiles заявила про намір тимчасово закрити частину своїх італійських заводів, а найбільша дилерська група Італії заявила, що закриє своє виробництво до 3 квітня, щоб допомогти в боротьбі зі спалахом коронавіруса в Європі.

Представник FCA зазначив, що зупинка торкнеться підприємства в Помільяно-д’Арко, Мелфі, Атесса і Кассіно. Кожна фабрика буде зупинена на 2-3 дня в період між середою і суботою. Виробництво планується відновити в понеділок.

За оцінками Evercore ISI, дія FCA зачіпає заводи, на яких збирається близько 600 тис. автомобілів в рік і доводиться близько 4% європейського виробництва автомобілів. У заяві FCA йдеться, що робляться додаткові кроки, щоб мінімізувати ризик поширення вірусу серед співробітників, включаючи інтенсивну санітарну обробку всіх зон. Не виключено, що в подальшому піде тимчасове закриття всіх заводів на тривалий термін.

При цьому наголошується, що найбільший дилер марки – компанія Autotorino – буде тимчасово закритий вперше за його 55-річну історію. Мережа автоцентрів реалізувала торік 29 100 нових авто і ще 22 400 машин з пробігом. У Autotorino працюють 1700 чоловік, а в 2019 році доходи компанії склали 1,22 мільярда євро.


Не пропустіть