З травня водіїв чекають нові штрафи

Міністерство внутрішніх справ має намір із 1 травня поточного року запустити в штатному режимі роботу системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері гарантування безпеки дорожнього руху в Києві та в Київській області, і хотіло б за п’ять років знизити смертність на дорогах у всій країні вдвічі, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Наразі у світі під егідою ООН оголошено десятиліття за зниження смертності на дорогах. До 2030 року ООН встановило план: знизити загибель людей у світі вдвічі в ДТП. Я думаю, що в Україні ми можемо разом із Міністерством інфраструктури поставити мету за п’ять років знизити смертність на дорогах України вдвічі», – сказав Геращенко під час презентації системи президенту України Володимиру Зеленському в четвер у Києві.

Заступник міністра зазначив, що за статистикою 40% ДТП стаються саме через перевищення швидкісного режиму. При цьому він навів як порівняння, що у 2019 році в Києві загинули в ДТП 120 осіб, а в столиці Норвегії Осло – лише одна.

Він розповів, що на сьогодні в Києві встановлено 20 камер, і до 1 травня, дня запуску системи в штатному режимі, буде встановлено ще 30 камер у Київській області.

«Ці камери не встановлені де попало – вони встановлені в місцях, де за статистикою гинула і травмувалася найбільша кількість наших громадян», – наголосив чиновник.


Не пропустіть