Швидко та ефективно: в МВС розповіли, як штрафуватимуть водіїв

Відеокамери, що фіксують порушення ПДР, будуть встановлені на всіх потенційно небезпечних, аварійних місцях, заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, що став гостем програми «Велике інтерв’ю з Тиграном Мартиросяном» на телеканалі «Україна 24», передає сайт «Сьогодні».

«Також відеокамери будуть стояти на всіх нових автошляхах. Ми думаємо, що встановлення приблизно тисячі відеокамер призведе до того, що у нас смертність на дорогах знизиться на 30%», – сказав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Антон Геращенко нагадав, що зараз відеокамери встановлені тільки на 17-ти швидкісних проспектах міста Києва.

Але надалі відеокамери в Україні перекриють всі основні ділянки, де необхідно буде посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху.

«Радари налаштовані таким чином, що за долю секунди вимірють швидкість автомобіля. Негайно в центр автофіксації, який ми презентували президенту, приходить повідомлення, що певна машина перевищила швидкість. Патрульний поліцейський порівнює номерні знаки з інформацією з бази даних, щодо збігу кольору машини, марки машини з номерними знаками і виносить рішення про адміністративний протокол», – розповів заступник міністра внутрішніх справ.

Антон Геращенко також повідомив, що завдяки сучасним технологіям кожен водій зможе дізнатися про штраф вже за п’ять хвилин після порушення.

«Ми зробимо так, що кожен водій, який зареєструється в електронному кабінеті водія, зможе отримувати штрафи вже через п’ять хвилин після того, як штраф буде зафіксований», – сказав Антон Геращенко, продемонструвавши на гаджеті під час інтерв’ю свій особистий електронний кабінет водія.

Зі слів Антона Геращенка, в Україні, крім штрафів і позбавлення прав за водіння в нетверезому вигляді, необхідно також ввести адміністративний арешт в разі, якщо водій сів п’яним за кермо повторно.

«Дуже важливе питання – це посилення іспитів для здачі на права. У Швеції вчаться 100 годин, у нас – 20 годин. Цього недостатньо, ми будемо збільшувати навчання мінімум до 80 годин. Права має отримувати тільки підготовлений водій», – заявив Антон Геращенко.

Також Геращенко анонсував проведення Всеукраїнського форуму з безпеки руху.


Не пропустіть