Як автомобілістам убезпечити себе від коронавірусу

Нова коронавірусна інфекція COVID-19 і грип мають схожу клінічну картину і можуть мати серйозні наслідки. Тому варто проводити ряд заходів, аби застерегти себе від ураження інфекцією.

Про це інформує «Центр громадського здоров’я України» у Facebook.

Зазначають, що новий коронавірус SARS-CoV-2 і віруси грипу передаються краплинним шляхом. Тому запобігти поширенню інфекції допоможуть такі заходи, як гігієна рук і дотримання етикету кашлю: руки треба мити з милом, часто і ретельно, а кашляти і чхати слід у згин ліктя або в одноразову серветку.

Послідовний інтервал для COVID-19 оцінюють у 5-6 днів, а для вірусів грипу він становить 3 дні. Це означає, що грип може поширюватися швидше, ніж COVID-19.

Діти є важливими факторами передавання вірусу грипу в суспільстві. Для вірусу SARS-CoV-2 початкові дані показують, що діти інфікуються рідше, ніж дорослі, і частота випадків у віковій групі до 19 років є низькою.

Попередні дані, отримані в КНР, показують, що діти заражаються від дорослих, а не навпаки.

Варто пам’ятати, що звичайне миття рук захищає не лише від нової коронавірусної інфекції COVID-19, а й від інших небезпечних захворювань.

Міністерство охорони здоров’я України радить зберігати спокій та дотримуйтесь простих рекомендацій, аби убезпечити себе від вірусних інфекцій.


Не пропустіть