Зарубіжні ЗМІ захопилися роботами українського кузовного ательє (Фото)

Роботи кузовного ательє Spec Auto Tuning з Київської області захопили зарубіжну пресу. Українські тюнери поставили на потік виробництво стилізованих під «Волгу» і «Перемогу» іномарок: в дусі радянського ретро переробляють купе кабріолети і седани BMW і Mercedes-Benz.

Агентство Carscoops назвало роботи української компанії «дивовижними»; оглядач німецького Auto Motor und Sport наголосив на невідповідності зазорів кастомних кузовів високим стандартам моделей-донорів, однак віддав належне зусиллям по перетворенню сучасних автомобілів в радянську класику.

У зарубіжній пресі зійшлися на думці, що стилізована під ретромашину іномарка підійде ностальгуючим за Радянським Союзом, проте не готовим жертвувати звичним рівнем зручності і безпеки.

Так як вироби ательє з України робляться за індивідуальними замовленнями, двох аналогічних робіт не буває: наприклад, Mercedes-Benz CL 500 в кузові W215 стилізовані під «Перемогу», незважаючи на зовнішню схожість, відрізняються тим, що мають різні кузова і ступінь удосконалення інтер’єру.

Як «донори» тюнери також використовували BMW 6-Series в кузові E63/E64 – на основі німецького кабріолета фахівці побудували «Волгу» для Жерара Депардьє.

За бажанням клієнта за основу можуть взяти не тільки німецьке, але і будь-яке інше авто, яке підходить за розмірами – Spec Auto Tuning має досвід роботи з шасі Toyota Mark II, а в портфоліо є знімок ГАЗ-12 «ЗІМ», його адаптували під технічне оснащення BMW 7-Series в кузові E32.

Одна з розробок українських тюнерів – «Перемога» на основі Mercedes-Benz CL 500 – продається за вартістю в 36 000 євро. Тюнінговое купе коштує досить дорого, оскільки простий «5-сотий» в кузові W215 можна придбати в 5 разів дешевше.


Не пропустіть