В Україні можуть різко подешевшати бензин і дизпаливо

«Консалтингова група А-95» прогнозує зниження цін на бензин і дизельне паливо у зв’язку зі зниженням світових цін на нафту.

Про це пише директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають Українські Новини.

«На квітень я закладаю долар по 30 грн (соррі за песимізм). Розрахунок показує потенціал зниження по бензину на 3 гривні/літр, на дизпаливо – на 2,5 гривні/літр. (Спеціально для оптимістів: якщо долар буде по 28 гривень, тоді 4,2 гривні/літр і 3,7 гривні/літр відповідно)», – написав він.

Куюн підкреслив, що якщо б не знизився курс гривні, то в квітні можна було б очікувати зниження цін на бензин на 6 гривні/літр, а на дизпаливо на 5,5 гривні/літр.

При цьому він зазначив, що у зв’язку з карантином продажі бензину і дизпалива знизилися на 15-90% залежно від регіону.

«Всі великі мережі АЗС повідомили про початок падіння продажів приблизно з середини тижня на 15%, до вихідних – на 20% і більше порівняно з попередньою суботою. Найбільший спад – 40% – у західних регіонах. У лідерах Закарпаття та Чернівців. На станціях в районі прикордонних переходів продажі впали на 90%. Очікування теж більш-менш однакові – зниження реалізації в квітні на 40-50%. Це досить оптимістично, враховуючи, що в Італії заправки втратили 70-80%», – зазначив Куюн.

Крім того, він підкреслив, що мережі АЗС очікують, що дана ситуація триватиме щонайменше 4 місяці.

Куюн зазначив, що це призведе до закриття невеликих АЗС і розташованих на кордоні станцій.


Не пропустіть