Помітили довгоочікувані вантажівки Tesla Semi після випробувань на Алясці (Фото)

Вантажівки Tesla Semi, яких везуть на причепах з Аляски до Каліфорнії – таке не кожен день побачиш. Два вантажних електромобіля Tesla були помічені на дорогах громадського користування в США, 24 березня.

Компанія Ілона Маска продовжує роботу над сенсаційним електричним тягачем, який повинен був з’явитися на конвеєрі ще в 2019 році. У співтоваристві Tesla Owners Worldwide в соціальній мережі Facebook, а також на Reddit опубліковані фотографії очевидців – прототипи, покриті брудом, очевидно, проходили випробування на Алясці. На це побічно вказує номер штату на червоній вантажівці. Зверніть увагу – в кадр потрапив тягач зі стандартною кабіною. На презентації 2017 року демонструвався також тягач з високою кабіною.

Tesla Semi обіцяє стати найбільш незвичайним вантажним автомобілем Нового Світу буквально у всіх аспектах. У задні колеса вбудовані чотири електромотори, що живляться блоком батарей під кабіною. У салоні крісло, встановлене по центру, і тотальний мінімалізм. Є лише два величезних монітора, на яких відображаються різні дані, а також зображення з камер заднього виду. Передбачається, що найбільш далекобійна Tesla Semi, буксируюча напівпричіп масою понад 36 тонн, зможе проїжджати по шосе на одній зарядці до 965 км (початковий запас ходу до 800 км). Не виключено, що дрібносерійне виробництво почнеться в нинішньому році.

У 2021 році почнеться випуску гучного пікапа Tesla Cybertruck. Компанія зібрала вже понад 535 тисяч заявок на покупку.


Не пропустіть