Hyundai тестує “заряджений” Hyundai Kona N

Auto Express був першим, хто підтвердив, що Hyundai Kona повинен отримати гарячу версію N марки в травні 2018 року. Менш ніж через два роки проект набрав обертів, а серійна версія наближається – як показують ці останні шпигунські знімки.

На знімках представлений майбутній конкурент VW T-Roc R, який проходить високопродуктивні випробування на Nurburgring Nordschleife. Незважаючи на те, що прототип носить важке маскування, багато з поліпшених функцій очевидні: литі диски значно більше, ніж у стандартних Konas, в той час як висота дорожнього просвіту також значно знизилася.

Велика опуклість в задній обшивці повідомляє про те, що буде доданий великий спойлер на даху, а з величезного овального вихлопного патрубка можна буде висовуватися з заднього бампера.

Альберт Бірерманн, який відповідає за суббренд N Hyundai, повідомив Auto Express в 2018 році, що його інженери вже почали роботу над випробувальним мулом транспортного засобу пару років тому в надії отримати схвалення на виробництво. У той же час він дав сильний натяк на його ймовірний двигун: 2,0-літровий турбований бензин від нинішнього i30 N.

Це означає, що ми можемо очікувати від Kona N не менше 247 к.с., хоча найгарячіший варіант «Performance» зможе видавати 271 к.с. Виступаючи в 2018 році, Бірманн сказав нам: «Це дійсно повинна бути трансмісія i30 N. Звичайно, ми можемо дати Kona різні специфікації на підвіску і рульове управління, хоча є деякі загальні компоненти, які ми можемо використовувати і в цій області, тому що це буде передній привід, як i30 N».

Kona N, ймовірно, дебютує в кінці цього року, в той же час, що і i20 N. Як і Kona, замасковані прототипи суперника Hyundai Ford Fiesta ST вже були помічені на Нюрбургринзі. Нещодавно оновлений модельний ряд i30 скоро також отримає переглянуті версії моделей N.


Не пропустіть