Секрети автомобілів, про які не знає більшість власників

Експерти назвали корисні функції автомобілів, про які не знає більшість власників. Всі ці функції описані в інструкції до авто, але цей документ уважно читають не всі.

Експерти вирішили провести невеличкий лікнеп. До корисних, але секретних функцій відноситься попередження про обмерзання, яке висвічується на дисплеї у вигляді сніжинки і сигналізує, що на автомобілі може утворитися ожеледь.

Наступною функцією названі приховані відсіки для зберігання, які призначені для зберігання цінних речей. Такі відсіки можуть бути вбудовані в просторі для ніг, під підлогою багажника, за сидіннями і навіть за панеллю клімат-контролю. Також є приховані датчики, інтегровані в цифрову «приборку” або в меню мультимедійної системи, які, наприклад, показують потужність двигуна в реальному часі і крутний момент.

У числі секретних функцій – дистанційне відкриття багажника в деяких моделей, яке здійснює датчик під бампером. Якщо руки зайняті, то можна натиснути на датчик ногою, при цьому він спрацьовує лише в безпосередній близькості від радіобрелка для ключа запалювання. Що стосується брелка, то в ньому є також маленький ключ, який відкриває авто в разі, якщо через розрядився акумулятор і неможливий безключевий доступ. Але при цьому автовласникові потрібно відшукати на брелоку приховану кнопку.


Не пропустіть