BMW розробляє нове автомобільне кермо (Фото)

Кермові колеса, які змінюють форму, найбільш ефективні в автономному режимі водіння і в надзвичайних ситуаціях. У BMW є плани з розвитку технологій.

BMW працює над новою технологією, яка дозволить рульовим колесам міняти форму на очах. Патенти, подані німецькою маркою, показують колесо, яке може змінитися від традиційної круглої форми до овальної, використовуючи окремі частини обода, які можуть повертатися щодо один одного. Це може бути використано, щоб надати більше місця водієві, коли автомобіль знаходиться в автономному режимі, хоча додаткова безпека є основною причиною, по якій BMW розробляє цю технологію.

Інше інноваційне кермо було представлений баварцями два роки тому на концепції Vision iNext, коли шоу-кар був оснащений квадратним рульовим колесом, розробленим для того, щоб водії могли легко перемикатися між автономним і активним режимами водіння. BMW заявила, що його незвичайна форма полегшить водієві розпізнавання кута повороту автомобіля.

Очікується, що саме це рульове колесо увійде в серійний автомобіль iNext 2021 модельного року, який може носити значок iX5. BMW вже заявила, що рульове колесо iNEXT буде оснащено оптичними волокнами, щоб водій міг знати, коли для використання доступні автономні режими водіння, і попереджає про ситуації, коли водій повинен повернути собі керування транспортним засобом.

Нові патенти показують, що BMW планує зробити крок вперед в технології рульового колеса, і її винахід було підтримано дослідниками безпеки автомобілів. У 2017 році дослідники зі Стенфордського університету провели випробування на стенді з роботизованим рульовим колесом, яке могло змінити форму.

Їх тести показали, що водії, яких попросили взяти під контроль транспортний засіб з автономним приводом в надзвичайній ситуації, швидше реагували на рульове колесо, яке механічно змінює свою форму, ніж на рульове колесо, яке використовує миготливі світлодіодні вогні для попередження водія.


Не пропустіть