У поліції розповіли про штрафи для автомобілістів за відсутність масок

У Патрульній поліції МВС спростували інформацію про те, що копи штрафують водіїв за відсутність масок або наявність пасажирів в салоні, назвавши повідомлення в соцмережах фейковими.

Спікер патрульної поліції Києва Роман Мартинюк роз’яснив нам, в яких випадках поліція має право накласти штраф на водія, передає «Сьогодні».

«У своїй машині ви можете їхати без маски, так як особистий автомобіль не є громадським місцем, – акцентував Роман Мартинюк. – Патрульні не мають права зупиняти автомобіль з цієї причини. Також водій особистого транспорту може перевозити будь-яку кількість пасажирів, що не перевищує дозволеного (для легковика – 3-4 людини плюс водій). Для громадського транспорту правила інші – не більше 50% сидячих місць. Це стосується і таксі – в ньому, крім водія, може бути не більше двох пасажирів. Причому маски для всіх обов’язкові. Рекомендуємо і в особистому транспорті всім надягати маски, якщо в ньому їде не сім’я, а друзі або знайомі, які не проживають з вами разом. І в будь-якому випадку, спілкуючись з патрульним, водій зобов’язаний надіти маску – адже поліцейський не може знати про стан його здоров’я».

Тим часом лікарі все ж радять користуватися масками і дезінфекторами і в особистому, і громадському транспорті, особливо якщо ваші попутники – не члени сім’ї, а друзі, знайомі, сусіди.


Не пропустіть