Оголошено переможця премії «Всесвітній автомобіль року 2020» (Фото)

Вперше в історії премії перемогу в головній номінації отримав автомобіль корейського бренду.

У середу, 8 квітня, відбулося підведення підсумків престижної премії World Car of the Year, в якій були названі кращі автомобілі в різних номінаціях. Вручення премії проводиться в 16-й раз і вперше підсумки підводили не на автомобільному шоу, а в режимі онлайн. Пов’язано це з поширенням епідемії коронавіруса. І на цьому нові події не закінчилися – перший раз в історії World Car of the Year приз в головній номінації отримав автомобіль з Кореї.

Ним став кросовер Kia Telluride. Автомобілем з найкращим дизайном була визнана японська Mazda 3, а німецький Porsche Taycan отримав відразу дві номінації – кращий спортивний автомобіль і кращий автомобіль класу люкс.


Таким чином, перший раз кращим спортивним автомобілем стала машина з електричним мотором. Кращим міським авто був визнаний компактний кросовер KIA Soul EV.

Нагадаємо, що абсолютним лідером за кількістю головних номінація є Volkswagen – в 2009 і 2013 роках перемогу здобував Golf, в 2010 – Polo, а в 2012 – UP !. В цілому європейські бренди здобули 8 перемог у головній номінації за 16 років проведення премії.


Не пропустіть