Tesla продемонструвала свою гігафабрику із середини (Відео)

Компанія Tesla провела екскурсію по одному зі своїх заводів – Гігафабриці 3. На даний момент це єдине підприємство корпорації, яке продовжує свою діяльність в поточній ситуації.

Tesla опублікувала в Мережі відео, присвячене виробничому процесу на її китайському заводі. Цей комплекс зовні не раз можна було побачити, завдяки зйомкам місцевих жителів, а тепер у шанувальників бренду з’явилася можливість заглянути і в цеху.

Варто відзначити перш за все ступінь автоматизації процесів: роботи задіяні практично на всіх стадіях виробничої збірки. Поки Tesla не відмовляється від людської сили, але Ілон Маск в майбутньому має намір зробити збірку повністю автономною, щоб «машини робили машини».

«Гігафабрику» американська компанія змогла побудувати і запустити протягом року: першим покупцям седани Model 3 почали поставляти в грудні минулого року. Підприємство в Шанхаї займалося в основному виробництвом кузовів і фінальним складанням. Нещодавно ступінь локалізації була збільшено, але електродвигуни як і раніше привозять з США.

Основний завод компанії у Фрімонті на даний момент стоїть, а «Гігафабріка 3» продовжує працювати. Згідно з недавніми даними, седан Model 3 виходить по 3 тисяч одиниць в тиждень, а виробнича потужність в рік може скласти 150 тисяч машин. Незабаром разом з седанами стануть збирати кросовери Model Y, а виробництво зросте до 250 тисяч авто на рік.


Не пропустіть